Το πρώτο υβριδικό οικολογικό σκούτερ που λειτουργεί με υδρογόνο και δε μολύνει την ατμόσφαιρα, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και έχει ελληνική υπογραφή. Σχεδιάστηκε για λογαριασμό του Δήμου Θέρμης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013 με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το σύστημα κίνησης του δικύκλου βασίζεται σε υβριδική αρχιτεκτονική.. Φορτίζει αυτόματα τις μπαταρίες τους χάρη στις κυψέλες υδρογόνου και έτσι αυξάνει την αυτονομία του οχήματος.
Ο τεχνικός διευθυντής της ELFON LTD που σχεδίασε το σκούτερ, μιλώντας στο Έθνος, εξηγεί ότι «οι μπαταρίες ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος είναι βαριές, έχουν συγκεκριμένη αυτονομία και χρειάζονται ώρες για να φορτίσουν. Η λύση σε αυτά τα μειονεκτήματα είναι η φόρτιση των μπαταριών πάνω στο όχημα με τη χρήση υδρογόνου.»
To EKETA έχει αναπτύξει δύο μεθόδους παρασκευής υδρογόνου από τη διάσπαση του νερού με ανανεώσιμο τρόπο. Το υδρογόνο που τροφοδοτεί το σκούτερ παράγεται με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης του νερού, με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ.
Το υδρογόνο θεωρείται από τους επιστήμονες το καύσιμο του μέλλοντος, που θα αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα. Πλέον οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους παρασκευής του με ανανεώσιμο τρόπο και η δημιουργία του συγκεκριμένου σκούτερ είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.