Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.
Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε στην απολογία του στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.
Εξάλλου, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), «προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».
Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί, για ένα τέταρτο περίπου η απολογία του 39χρονου, αλλά τελικά, το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Για το λόγο αυτό, η απολογία του συνεχίστηκε κανονικά και στη συνέχεια απολογήθηκε η 40χρονη σύντροφός του, η οποία παρουσιαζόταν ως μητέρα του παιδιού.
Όπως δήλωσε μια εκ των συνηγόρων του 39χρονου, «αποκλειστικός στόχος της υπεράσπισης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, ούτως ώστε να βρεθεί η καταγωγή της και να γίνει γνωστή η ταυτότητά της».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στον βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.
Επίσης, ο έτερος των συνηγόρων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι προς το παρών δεν υπάρχει επικοινωνία της οικογενείας των αθιγγάνων με τη μικρή, ενώ σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων,για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.
Την ίδια στιγμή, το κοριτσάκι παραμένει στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες ήδη έδειξαν ότι είναι 5-6 ετών και όχι τεσσάρων, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό γέννησης.
Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες σε κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπολ αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές. Ήδη ξεκίνησαν εκτεταμένoι έλεγχοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών, ενώ στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνουν και ειδικές εξετάσεις DNA.Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος, τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν και στη συνέχεια τους παίρνουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.
Ερευνώνται και περιστατικά που είχαν καταγγελθεί παλιότερα, στην Αθήνα, για μωρά αλλοδαπών γυναικών, που γεννήθηκαν δήθεν νεκρά και όταν ανοίχτηκαν τα φέρετρα, βρέθηκαν άδεια. Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ αναμένονται στη Λάρισα και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης. Οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται ακατάπαυστα από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού.
tanea.gr