Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο με το τζιπ του στο οποίο είχε βάλει πλαστές πινακίδες καθώς είχε καταθέσει τις κανονικές για να μην πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν, έρχεται στο φως ένα νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Λιάπης χρησιμοποίησε κοινοτικές χρημοτοδοτήσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρώην υπουργός ενέταξε το σπίτι του στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Το ποσό που πήρε όμως, το οποίο έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού του η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμμα καθώς δεν φιλοξενήθηκε ποτέ σε αυτήν ούτε ένας τουρίστας. Ως ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση λειτούργησε η αναπτυξιακή εταιρίας της νομαρχίας Ευρυτανίας πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος μιλώντας στο MEGA επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε: «Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».
Σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε ο ALPHA, η θεία του Μιχάλη Λιάπη στην όποια άνηκε το σπίτι, ζήτησε με αυτό από τον ΕΟΤ στις 21 Ιουνίου του 1995 να προχωρήσει σε έναρξη εργασιών και βάσει αυτού εγκρίθηκε επιδότηση ύψους 10 εκατ, δραχμών για την ανακαίνιση του σπιτιού. Ωστόσο, το 2002, σύμφωνα πάλι με τον ALPHA, η οικογένεια Λιάπη ζήτησε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης και έτσι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που φτιάχτηκαν με κοινοτικά κονδύλια και επιδοτήσεις, έπαψαν να λειτουργούν και το σπίτι έμεινε ανακαινισμένο στην οικογένεια Λιάπη.
Από το «πόθεν έσχες» του Μιχάλη Λιάπη φαίνεται καθαρά, ότι ο πρώην υπουργός έχει στην ιδιοκτησία του το 50% της συγκεκριμένης οικείας.
Σημειώνεται ότι για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας «Ευρυτανία ΑΕ» αλλά και το δάνειο, που πήρε το 2007 ύψους 4,7 εκατ. ευρώ η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο κατά του Κοντογεώργου όσο και κατά των όλων των μελών του τότε νομαρχιακού συμβουλίου, που είχε εγκρίνει ομόφωνα τη λήψη του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Να εκκαθαριστεί άμεσα το σκάνδαλο που συνδέει τον Λιάπη με την «Ευρυτανία ΑΕ» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς στο περιστύλιο της Βουλής για το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», με το οποίο συνδέονται ο κ.Λιάπης και ο βουλευτής της ΝΔ Κοντογεώργος, μέσω δραστηριοτήτων της «Ευρυτανία ΑΕ», δήλωσε τα εξής: «Το σκάνδαλο που συνδέει τον Μ. Λιάπη με τον βουλευτή της ΝΔ Κ.Κοντογεώργο, μέσω της «αμαρτωλής» «Ευρυτανία ΑΕ», πρέπει να εκκαθαριστεί άμεσα. Όσοι έφτιαξαν τις βίλες τους, αντί για τουριστικούς ξενώνες, με κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να τιμωρηθούν και να δώσουν αμέσως πίσω τα κλεμμένα».
iefimerida.gr