Σε απεργία πείνας απειλούν να προχωρήσουν οι συγγενείς των επιβατών του χαμένου boeing

Με μια μάσκα που εικονίζει την πτήση MH370 των Malaysia Airlines προς Πεκίνο, γυναίκα ποζάρει μπροστά από τον Τοίχο της Ελπίδας στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Οσο δεν υπάρχουν συντρίμμια του Boeing 777 οι συγγενείς των 239 επιβαινόντων δεν παύουν να ελπίζουν

0

E89D55A1BC7421ACF0366C3B0F3D71CF

Τα μισόλογα των επισήμων και οι άκαρπες μέχρι στιγμής έρευνες για το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών από τις 8 Μαρτίου έχουν φέρει τις οικογένειες των αγνοουμένων στα όριά τους.

Σε απεργία πείνας απειλούν να προχωρήσουν αρκετοί από τους συγγενείς των κινέζων επιβατών της χαμένης πτήσης MH370 των Malaysia Airlines σε μια ύστατη προσπάθεια να μάθουν κάτι περισσότερο για τους δικούς τους ανθρώπους. Εξαντλημένοι, όπως λένε, λόγω της ανεπαρκούς ενημέρωσης, η οποία όχι μόνο γίνεται με το σταγονόμετρο αλλά δεν είναι καν έγκυρη, οι συγγενείς των περισσότερων από τους 159 Κινέζους που χάθηκαν μαζί με το αεροσκάφος είναι πλέον αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν έως ότου μάθουν επιτέλους όλη την αλήθεια.

Επειτα από διαψεύσεις και μισόλογα, πάντως, ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισχαμουντίν Χουσεΐν δεν είχε χθες τίποτα περισσότερο να πει παρά μόνο ότι η «μοναδική, άνευ προηγουμένου» έρευνα εκτείνεται τώρα σε περίπου 7,68 εκατ. τετρ. χλμ., έκταση που αντιστοιχεί σχεδόν στο μέγεθος της Αυστραλίας.
Αυτού του είδους η ενημέρωση δεν καλύπτει πλέον κανέναν από τους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θέλουν να ελπίζουν ότι οι άνθρωποί τους είναι ζωντανοί – έστω και σε καθεστώς ομηρείας εάν επαληθευθεί το σενάριο του σαμποτάζ ή της αεροπειρατείας.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε πλέον κανένα νέο και δικαιολογημένα είναι όλοι πολύ ανάστατοι», εξηγούσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουέν Ουάνσεν. Ο γιος του είναι ένας από τους 239 επιβαίνοντες που δεν έφθασε ποτέ στο Πεκίνο. «Θα πάμε στην πρεσβεία της Μαλαισίας. Ο μαλαισιανός πρεσβευτής όφειλε να είχε εμφανιστεί. Μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει», έλεγε. «Το μόνο που θέλουμε είναι η αλήθεια. Μην αφήσετε τους επιβάτες να γίνουν τα θύματα πολιτικής διαμάχης», φώναζε μία γυναίκα. Λίγα λεπτά πριν είχε προηγηθεί η – ουδόλως κατατοπιστική – ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ενώ ο στρατός της Ταϊλάνδης ανακοίνωνε ότι τα ραντάρ του εντόπισαν το αεροσκάφος μετά την τελευταία επικοινωνία αλλά δεν ενημέρωσε τόσες ημέρες τη Μαλαισία διότι επισήμως δεν του είχε ζητηθεί…
Καθώς η γιγαντιαία διεθνής επιχείρηση εντοπισμού του μοιραίου Boeing 777 δεν έχει αποδώσει καρπούς από τις 8 Μαρτίου, οπότε το αεροπλάνο εξαφανίστηκε «από προσώπου γης», η Κίνα ανακοίνωσε χθες ότι επεκτείνει τις έρευνες από θαλάσσης και στην ξηρά.
Από τους εξονυχιστικούς ελέγχους στους πρότερους βίους και τα ψυχολογικά προφίλ τα οποία θα μπορούσαν να κρύβουν  πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για μία αεροπειρατεία ή σκόπιμη συντριβή του αεροσκάφους δεν έχει προκύψει απολύτως τίποτα ανησυχητικό, διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους χθες τόσο ο κινέζος πρεσβευτής στην Κουάλα Λουμπούρ όσο και δυτικοί αξιωματούχοι.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ. Προέκυψαν ωστόσο 239 διαφορετικές ιστορίες, όσοι και οι επιβαίνοντες, που καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν ακόμη πιο δραματικό το αίτημα των συγγενών τους για σαφή και ουσιαστική ενημέρωση.
Ο Ινδός Πραχλάντ Σιρσάθ αναζητά τη γυναίκα του Κραντί. Λέκτορας χημικός η Κραντί, επρόκειτο να τον επισκεφθεί στη Βόρεια Κορέα (μέσω Πεκίνου) όπου εκείνος εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Λόγω της δουλειάς τους, έχουν ζήσει σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν. Οταν ο άνδρας της όμως μετακόμισε στην Πιονγκγιάνγκ, εκείνη έμεινε στην Ινδία με τους δύο γιους τους. «Εκτός από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν νέα, ακόμη πιο οδυνηρές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας», υποστηρίζει ο Σιρσάθ.
Ο Μενγκ Γκαοσένγκ, κινέζος καλλιγράφος με περγαμηνές, ήταν επικεφαλής πολυμελούς επιτροπής καλλιτεχνών η οποία παρουσίασε στην Κουάλα Λουμπούρ την έκθεση «Το κινεζικό όνειρο, μία ωδή στα χρώματα». Ανάμεσά τους, ο 34χρονος  Μαϊματιγιάνγκ Αμπούλα, δάσκαλος καλλιτεχνικών, από τη αυτόνομη επαρχία Σινγιάνγκ της Δυτικής Κίνας, πατρίδα της τουρκόφωνης εθνικής μειονότητας των Ουιγούρων. Η ζωή του δεν δημιουργεί καμία υποψία, τονίζουν οι κινεζικές Αρχές. Η ζωγραφική ήταν η ζωή του, λένε οι φίλοι του, και όνειρό του να γνωρίσει ο κόσμος τη Σινγιάνγκ μέσα από την τέχνη του.

ΠΗΓΗtanea.gr
Προηγούμενο άρθρο“ΟΑΣΗ”: Με επιτυχία η εκδρομή στο Μέτσοβο (photos)
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν τα έργα στο Πάρκο Μακρυγιάννη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.