ΜΑΤ: Απάντησαν με βία στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

0

katharistries-660_3

Με βία – σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από το υπουργείο Οικονομικών – απάντησαν δυνάμεις των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των καθαριστριών του υπουργείου που διεκδικούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους, καθώς έχουν δικαιωθεί με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ προκλήθηκε ένταση όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τις απομακρύνουν από την είσοδο του υπουργείου στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, με αποτέλεσμα να υποστούν μώλωπες.

Οι απολυμένες καθαρίστριες δικαιώθηκαν από δικαστήριο που κρίνει παράνομη την απόλυση και διατάσσει άμεση επαναπρόσληψη ενώ ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητήθηκε να “παγώσει” η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για την επαναπρόσληψη των γυναικών.

Tο Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι των καθαριστριών, είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον Γραμματέα της ΚΕ, Νίκο Ανδρουλάκη και με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη, οι οποίοι τους ανέφεραν πως θέση του κόμματος είναι πως πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Οι καθαρίστριες είχαν αποκλείσει από νωρίς την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΣΟΚ: Άγνωστος μαχαίρωσε δύο ανήλικα σε ασανσέρ
Επόμενο άρθροΕλλάδα: Στη πέμπτη θέση για την πιο ακριβή βενζίνη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.