Στα “άδυτα” της Αμφίπολης…

0

1Η ψηφιακή τεχνολογία «επιστρατεύεται» κι εκείνη για την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Οι τεκμηριώσεις του συνόλου των ανασκαφών γίνονται με ψηφιακά μέσα, χωρίς βέβαια να σταματήσει η χρήση και συμβατικών.

Είναι μια κατάκτηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία εφαρμόζεται σε σημαντικά μνημεία.Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό αξονομετρικό σχέδιο, το οποίο δείχνει με λεπτομέρεια τη μορφή των δύο χώρων καθώς και τους δύο πρώτους διαφραγματικούς τοίχους.

2

Η αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου έγινε από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μιχάλη Λεφαντζή και παρουσιάζει και τη θέση των γλυπτών (σφίγγες, Καρυάτιδες) που έχουν εντοπισθεί. Οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με αμείωτη ένταση.

Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας. Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσής τους επίσης συνεχίζονται.

ΠΗΓΗΕφημερίδα ΕΘΝΟΣ
Προηγούμενο άρθροΕπιχορήγηση δήμων για λειτουργικές δαπάνες και ληξιπρόθεσμες οφειλές
Επόμενο άρθροΑνοικτό Πανεπιστήμιο: Με εκπτώσεις τα νέα προγράμματα κατάρτισης…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.