Δήμευση περιουσίας 17 μεγαλοκαταθετών για φοροδιαφυγή

0

forodiafughΠλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ  για δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων 17 μεγαλοκαταθετών για φοροδιαφυγή από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) με βάση τα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012 αναφέρεται ότι από «τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997».

Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» αναφερόταν ότι «μέχρι τώρα έχουν δεσμευτεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των 17 μεγαλοκαταθετών περίπου 404 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες κ.ά.».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματέως Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012. Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων».

Επισημαίνεται ακόμη ότι:

• Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΜείωση(!) στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στους Δήμους…
Επόμενο άρθροΧαλκίδα: Η τραγική ιστορία πίσω από το απονενοημένο διάβημα – Αυτοκτόνησαν επειδή τους έκοψαν την αναπηρική σύνταξη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.