Πόνος. Θλίψη. Οργή. Τα λόγια του πατέρα που δίνει τον αγώνα της ζωής του όπως λέει για να μπορέσει να βρει δύναμη εκείνος και η οικογένειά του να συνεχίζουν τη θλιβερή τους ζωή μετά τη φρικτή απώλεια της 16χρονης Στέλλας, του αγγέλου του που βύθισε σε πένθος βαρύ την οικογένεια Ακουμιανάκη.
Μία υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον συνεχίζει σήμερα να συζητείται στο δικαστήριο με την οικογένεια της 16χρονης Κρητικιάς να ζητά δικαίωση. Ο πατέρας της διαμηνύει ότι δε θα ησυχάσει αν δε δικαιωθεί η μνήμη της κόρης του και αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για το ότι η Στέλλα έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή:
«Είναι σκληρό, αυτό που συμβαίνει, χάνεις το παιδί σου, δεν υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό, δεν γίνεται είναι παράλογο. Το μόνο που προσπαθείς και αυτό κάνουμε είναι να δικαιώσουμε τη μνήμη της. Δεν θα ησυχάσω αν δεν δω αυτούς που ευθύνονται για το χαμό της να πληρώσουν και να τιμωρηθούν. Σας λέω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη έχω να σας πω ότι αυτό που βλέπω να συμβαίνει αυτήν την ώρα λίγο πριν την έναρξη της δίκης με έχει κάνει έξω φρενών. Έχουμε την απόλυτη έκφραση της ιατρικής της αλητείας πραγματικά σε όλο της το μεγαλείο. Δηλαδή έχουν προγραμματίσει διαδήλωση γιατροί για συμπαράσταση στους υπόδικους συναδέλφους τους που κατηγορούνται για το χαμό της κόρης μου. Είναι δυνατόν; Δεν ξέρω τι να πω… Πρόκειται για μία μορφή έκφρασης του πιο ακραίου αρρωστημένου συντεχνιακού κακού συνδικαλισμού. Χάθηκε μία ζωή, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν, αυτό είναι το δίκαιο και το ηθικό. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ζητάμε δικαίωση για το παιδί μας», καταλήγει.
Νοσηλεύτρια: «Τα κάναμε όλα»
Η Στέλλα Ακουμιανάκη εκείνο το βράδυ «είχε μια κλασική εικόνα μέθης», κατέθεσε η νοσηλεύτρια που ξεκίνησε την βάρδιά της στις 7 το πρωί: «Τότε είχε ανοικτά τα μάτια της και έκανε εμετό» είπε και εξήγησε ότι της άλλαξε δύο φορές τον ορό εκεί στο φορείο στα ΤΕΠ όπου βρισκόταν η Στέλλα, μέχρι τις 9 παρά τέταρτο που ειδοποιήθηκε από τους συνοδούς (κατηγορούμενους) ότι το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από τη μύτη.
Όπως κατέθεσε, από τις 7 παρά δέκα που η ίδια πήγε στα επείγοντα να πιάσει δουλειά, μέχρι τις 8 παρά 20, δεν ήταν κανείς γιατρός εκεί. «Ωστόσο, μας είχαν αφήσει το τηλέφωνο και ήταν άμεσα διαθέσιμοι» είπε.
Υποστήριξε ότι τα περιστατικά μέθης είναι σύνηθες φαινόμενο για το Νοσοκομείο, δυστυχώς και σε ανηλίκους, όπως είπε ενώ εκτίμησε ότι όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Στέλλα, ακόμη και σήμερα.
Η νοσηλεύτρια έχει παραιτηθεί από το Νοσοκομείο.
Καταθέσεις αστυνομικών
Το πρωί, κατέθεσαν αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις έρευνες σχετικά με το θάνατο της άτυχης 16χρονης.
Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους οι τρείς αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και ουσιαστικά πως εξελίχθησαν τα γεγονότα.
Οι αστυνομικοί αναφέρθησαν στις καταθέσεις των κατηγορουμένων νεαρών που είχαν βγει την νύχτα εκείνη με την Ακουμιανάκη, που πήγαν σε ποια καταστήματα μπήκαν και τι ακριβώς ποσότητες αλκοόλ είχαν καταναλώσει.
Μάλιστα αναφέρθηκε από τους μάρτυρες κατά τη διάρκεια των καταθέσεων πως οι κατηγορούμενοι αναίρεσαν αρχικά τις πρώτες τους μαρτυρίες όπου έλεγαν πως ενώ αρχικά είχαν βγει μαζί με την Ακουμιανάκη και κάποια στιγμή χώρισαν για να την βρουν αργότερα πεσμένη σε ένα πεζοδρόμιο.
Όπως έχει γίνει γνωστό ένας εκ των κατηγορουμένων τις επόμενες ημέρες και έπειτα από την τραγική κατάληξη της ιστορίας εμφανίστηκε στις αρχές και κατέθεσε το πώς εξελίχθησαν τα πράγματα.
Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της εξέτασης μάρτυρα αστυνομικού από τον συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, προκλήθηκε ένταση η οποία μεταφέρθηκε και στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς όμως συνέχεα.
Η ακροαματική διαδικασία μετά την κατάθεση των αστυνομικών συνεχίστηκε με την κατάθεση εργαζόμενου σε μπαρ όπου είχε πάει με τους δύο νεαρούς η Ακουμιανάκη.