Το Σάββατο περίπου 1.200 μνημεία και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο σταδιακά… χάθηκαν από τον ορίζοντα.
Τα φώτα έσβησαν, σε όλο τον κόσμο, στην «Ωρα της Γης», μία προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα, τα φώτα έσβησαν και στην Ακρόπολη. Στη Νέα Υόρκη, χαμήλωσε ο φωτισμός στο Empire State Building, αλλά και στις ταμπέλες του Μπρόντγουεϊ.
Λίγες ώρες νωρίτερα, στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ βυθίστηκε στο σκοτάδι για πέντε λεπτά. «Σώστε το κλίμα μας τώρα!» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στο Βερολίνο: το σχημάτισαν με αναμμένα κεριά, στο έδαφος κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.
Για μία ώρα έσβησαν επίσης τα φώτα στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα, στο Μουσείο του Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, στο Μπιγκ Μπεν και το Κοινοβούλιο του Λονδίνου, στο Κολοσσαίο της Ρώμης, στους ουρανοξύστες της Φραγκφούρτης και στην Πλατεία των Ηρώων της Βουδαπέστης.
Στη Μαδρίτη, στους Κήπους απέναντι από το βασιλικό Ανάκτορο, μόλις έσβησαν τα φώτα ποδηλάτες ανέλαβαν να κάνουν πετάλι για να φωτίσουν μια τεράστια υδρόγειο, υπό τα χειροκροτήματα δεκάδων θεατών που χόρευαν και τραγουδούσαν κρατώντας στα χέρια τους μικρές, φωτεινές υδρογείους.
Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από το Σίδνεϊ, το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη γέφυρα του λιμανιού να βυθίζεται στο σκοτάδι. Σε αυτή την πόλη είχε ξεκινήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία το 2007 και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Φέτος επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους 170 χώρες και 1.200 μνημεία.