25η Μαρτίου: Συμφωνία Δούρου – Καμμένου για την παρέλαση και τα δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος

0

596156Διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, καθώς ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει ότι εκτός από τη στρατιωτική παρέλαση θα διοργανωθεί και δημοτικό γλέντι…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος δεν θα στηθούν, η προσβαση του κόσμου θα είναι ελεύθερη -θα μοιραστούν και σημαιάκια-, ενώ οι επισημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί η στρατιωτική παρέλαση, αλλά οι μπάντες του στρατού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παίξουν γνωστά εμβατήρια, καθώς και δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος.

4646464Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Τις πληροφορίες αυτές για τον σχεδιασμό της παρέλασης της 25ης Μαρτίου επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο  Mega την Τρίτη.

«Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική σε συνέχεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκειμένου να συμμετέχουν και οι πολίτες που απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα» δήλωσε.

Ερωτηθείσα εάν οι στρατιωτικές μπάντες θα παίξουν και δημοτικά άσματα εκτός από εμβατήρια, η κ. Κυπριανίδου δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το μοντάρουμε», ενώ παρατήρησε ότι θα συμμετάσχουν και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της στρατιωτικής παρέλασης, η κ. Κυπριανίδου σημείωσε: «Είχαμε έναν προβληματισμό σε σχέση με την τιμητική διαδικασία των επετείων μόνο με στρατιωτικές παρελάσεις. Θέλουμε να είναι συμμέτοχοι οι πολίτες».

ΠΗΓΗnews.in.gr
Προηγούμενο άρθροMε μπαλωθιές το “ύστατο χαίρε” στον Βαγγέλη…
Επόμενο άρθρο25η Μαρτίου: Πρόγραμμα εορτασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.