Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο Lubitz έκρυβε από τους γιατρούς την κατάσταση της υγείας του, σκίζοντας τις αναρρωτικές άδειες που του είχαν χορηγήσει ακόμη και για την ημέρα της μοιραίας πτήσης, γιατί φοβόταν τις εξετάσεις.
Οπως υποστηρίζουν φίλοι του συγκυβερνήτη, τον Ιούνιο επρόκειτο να περάσει από επανεξέταση για την ανανέωση της άδειας πιλότου και είχε φοβερό άγχος για την διαδικασία.
Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, είχε από μικρός εμμονή με τα αεροπλάνα και «θα πέθαινε αν δεν περνούσε τις εξετάσεις».
Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014 και το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, στο ιατρικό πιστοποιητικό του υπήρχε η σημείωση “SIC” που σημαίνει “ειδική τακτική ιατρική εξέταση”.
Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή της Γερμανικής πόλης, τα στοιχεία από τις έρευνες στο σπίτι του Andreas Lubitz, κατατείνουν στο συμπέρασμα πως ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε ξανά προβλήματα με την υγεία του. Φέρεται δε, να είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή και ενώ ο γιατρός του είχε δώσει αναρρωτική άδεια για την ημέρα του δυστυχήματος, εκείνος έσκισε το χαρτί και πήγε κανονικά στη δουλειά του.
Στην εισαγγελική έκθεση δεν αναφέρεται από ποια συγκεκριμένη ασθένεια έπασχε ο Lubitz, αν και γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως σε έγγραφα της αεροπορίας αναφέρεται ότι ο 28χρονος έπασχε από κατάθλιψη και ότι απαιτούνταν να παρακολουθείται και να αξιολογείται συνεχώς.
Η κλινική αρνείται ότι έπασχε από κατάθλιψη
Ωστόσο, η κλινική του Ντίσελντορφ αρνείται ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου είχε νοσηλευθεί εκεί πάσχοντας από κατάθλιψη.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ παραδέχτηκε ωστόσο πως ο Lubitz είχε νοσηλευτεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όχι όμως για κατάθλιψη. Το νοσοκομείο έδωσε στις αρχές το ιατρικό ιστορικό του 28χρονου για υπάρχει καλύτερη εικόνα στους ερευνητές.
Ενας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Πιλότων της Γερμανίας ο Markus Wahl, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο Lubitz είχε κρύψει το χαρτί της αναρρωτικής του άδειας από τους γιατρούς, δήλωσε: «Αν ένας συνάδελφος έχει χαρτί ασθενείες, δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται στο πιλοτήριο. Θα έπρεπε να μείνει σπίτι».
Τον υποτιμούσαν οι άλλοι πιλότοι – Το παρατσούκλι που του είχαν βγάλει
Φίλοι του Lubitz, σύμφωνα με την DailyMail, υποστηρίζουν ότι οι συνάδελφοί του πιλότοι τον θεωρούσαν «δεύτερης κατηγορίας» και τον πείραζαν γιατί είχε μείνει ένα χρόνο αεροσυνοδός. Μάλιστα – σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες – του είχαν βγάλει και παρατσούκλι: Τον φώναζαν «Tomato Andy» (σε ελεύθερη μετάφραση «Ανδρέας-Ντομάτα») προφανώς επειδή ως αεροσυνοδός μοίραζε τοματόζουμο σε επιβάτες.
Είχε αγοράσει 2 πολυτελή Audi λίγες εβδομάδες πριν την τραγωδία
Σύμφωνα με το περιοδικό Focus ο Andreas Lubitz είχε παραγγείλει από έμπορο στα προάστια του Ντίσελντορφ, δύο ολοκαίνουργια αυτοκίνητα, μάρκας Audi, μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Μάλιστα, το ένα εξ αυτών το παρέλαβε το περασμένο Σάββατο, 3 ημέρες πριν την μοιραία πτήση, της Τρίτης. Το ένα αυτοκίνητο, επρόκειτο να το χαρίσει στην φιλενάδα του με την οποία συζούσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, παρά το ακριβό δώρο, η σχέση του με την κοπέλα του είχε προβλήματα τον τελευταίο καιρό και υπήρχαν φήμες ότι οδεύουν προς χωρισμό. Η γυναίκα με την οποία συζούσε, το όνομα της οποίας παραμένει άγνωστο, έμεινε με την οικογένειά της, όσο οι γερμανοί αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνα στο σπίτι που διέμενε με τον Lubitz.
Ανατριχίλα: Σε εκατοντάδες κομμάτια βρίσκουν τα πτώματα οι διασώστες
Το μακάβριο έργο των Αρχών και των διασωστών για την περισυλλογή των πτωμάτων του Airbus A320 στις γαλλικές Αλπεις συνεχίζεται, με τις λεπτομέρειες να προκαλούν ανατριχίλα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της γαλλικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής την Παρασκευή η περισυλλογή πτωμάτων συνεχίζεται και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 400-600 κομμάτια από τα πτώματα των 150 θυμάτων. Κανένα πτώμα δεν έχει βρεθεί ολόκληρο, παρά μόνο ανθρώπινα μέλη.
Εν συνεχεία όλα τα κομμάτια πάνε σε ειδικό μέρος ιατρικής ομάδας που κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να αρχίσει ο προσδιορισμός τους και να ολοκληρωθεί με την αναγνώριση των πτωμάτων.