Τουλάχιστον απίστευτες είναι οι λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ το υπουργείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με επίσημη επιστολή στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών της χώρας προτείνει την εγκατάστασή εκατοντάδων παράνομων μεταναστών σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα»!
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η «παροχή ανοιχτών δομών φιλοξενίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».
Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι με το ίδιο έγγραφο το υπουργείο αυτοακυρώνεται για την μέχρι σήμερα τακτική του της μεταφοράς μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας παραδεχόμενο ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας. «Η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να θέσει σε διακινδύνευση την ασφάλεια των πολιτών μέσω της συγκέντρωσης του μεταναστευτικού πληθυσμού σε μεγάλα αστικά κέντρα».
Εκτός από τη φιλοξενία σε διαμέρισμα, το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο σχέδιο του προβλέπει, μεταξύ άλλων, «την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδυσης», «τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς» και «την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Κατά το σχεδιασμό του υπουργείου το σχέδιο αυτό, το οποίο θα υλοποιηθεί σε «σύντομο χρόνο έναρξης», αφορά 2.238 μετανάστες.
Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου και το επιτελείο της για να δικαιολογήσει το κόστος του προγράμματος δεν διστάζει να συγκρίνει το κόστος κατ’ άτομο (11 ευρώ) με αυτό του επιδόματος ανεργίας!
Παράλληλα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπολογίζει ότι μέσω του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 θα αντλήσει πάνω από 49 εκατομμύρια ευρώ ή 22.082 ανά θέση. Γι’ αυτό συμβουλεύει τις Περιφέρειες ότι κάθε μια μπορεί να προσφέρει «το 6% του συνολικού πιστωμένου προϋπολογισμού» παραθέτοντας και σχετικό πίνακα.
Κατά το επιτελείο της κυρίας Χριστοδουλοπούλου με τον τρόπο αυτό υπάρχει «αποφυγή ιδρυματισμού – Υποβοήθηση ενσωμάτωσης από κοινωνικό σύνολο – Αποφυγή γκετοποίησης από την πλευρά των αλλοδαπών».
Διαβάστε το επίμαχο έγγραφο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής