Τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια εξετάζει η κυβέρνηση

0

yiotesia-omofylaΤην τεκνοθεσία και για τα ομόφυλα ζευγάρια θα προωθήσει η κυβέρνηση.

Το ανακοίνωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τέτοια θέματα. Πληροφόρησε όμως τα μέλη της επιτροπής του Κοινοβουλίου ότι το ζήτημα της τεκνοθεσίας όπως και της ταυτότητας του φύλου εξετάζονται από την κυβέρνηση και μόλις εξεταστούν θα έρθουν στη Βουλή.

Σε ότι αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός είπε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αναμορφώνουν τον υφιστάμενο θεσμό που ήδη ισχύει για τα ετερόφυλους ώστε να ενταχθούν και τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Οι ρυθμίσεις πλέον αφορούν όλους» ανέφερε και επέμεινε ότι οι διατάξεις δεν σχετίζονται με τη θρησκεία αλλά με τη βούληση των ανθρώπων να ζήσουν συντροφικά.
Εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου που μετείχαν στη συνεδρίαση ζήτησαν να πρυτανεύσει η σύνεση για το καλύτερο και εξήγησαν ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί οτιδήποτε πέραν της δική της διδασκαλίας για τον θεσμό της οικογένειας και το μυστήριο του γάμου.

Εκπρόσωποι  της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας παραδέχθηκαν ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ένα πρώτο βήμα για να βγουν από το περιθώριο τα άτομα αυτά. Είπαν όμως ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για να μην υφίστανται διώξεις και αποκλεισμούς έως και οι μαθητές που έχουν άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι γίνονται έως και «διορθωτικοί» βιασμοί σε λεσβίες για να συνετιστούν.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομοφυλοφιλική κοινότητα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος της οργάνωσης  «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» Στέλλα Μπελιά.
Είπε ότι με την σύντροφο της έχει πέντε παιδιά και ενώ πρόκειται για πολύτεκνη οικογένεια δεν έχει πάρει ποτέ επίδομα πολυτέκνου.

Τάχθηκε υπέρ της τεκνοθεσίας και από τα ομόφυλα ζευγάρια, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση να γίνει κάποιος γονιός αφορά μόνο τον ίδιο.

«Αν αύριο εγώ πεθάνω τα παιδιά μου θα πάνε σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποιο συγγενή μου. Δεν θα πάνε στη σύντροφο μου που μαζί τα μεγαλώσαμε» είπε.

ΠΗΓΗthetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Υπουργός πλέον θα ορίζει τους μισθούς Δημάρχων & Αντιδημάρχων!
Επόμενο άρθροΠλάκωσαν Βουλευτή της ΝΔ στα Εξάρχεια!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.