“Μακεδονία” τα Σκόπια για τον Γιάννη Μουζάλα!

0

ppied-prosfygiko-nea-filadelfeia-moyzalas (17)Ιδιαίτερη αίσθηση έχει κάνει τη απόσπασμα της δήλωσης του

υπουργού μετανάστευσης Γ. Μουζάλα που προέβαλε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, όπου ο υπουργός αποκαλεί το γειτονικό κράτος ευθέως ως “Μακεδονία”.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1992 όπου στέλεχος της Ελληνικής κυβέρνησης ανατρέπει την εθνική στρατηγική στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Μέχρι σήμερα ήταν εν ισχύ η απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δεσμεύει την Ελληνική πολιτεία, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κράτος στα βόρεια σύνορά της που χρησιμοποιεί το όνομα αυτό.

Η εθνική αυτή θέση είχε επικαιροποιηθεί με την ενδιάμεση συμφωνία, και κυρίως με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ στην σύνοδο του Βουκουρεστίου επί Κ. Καραμανλή, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επί Α. Σαμαρά για την διεύρυνση της Ε.Ε.

Προηγούμενο άρθρο«Μας έσπρωχναν οι Σκοπιανοί στρατιώτες μέσα από μια τρύπα πάλι στην Ελλάδα!»
Επόμενο άρθροΤο “Μακεδονία” του παραιτηθέντα Μουζάλα, το Twitter του Καμμένου και ο “Στρουθοκαμηλισμός μας”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.