Εισπρακτικό “τσουνάμι” με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς!

0

katasxeseisΜπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με στόχο την είσπραξη 5 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του μνημονίου, οι εισπρακτικές υπηρεσίες των δύο υπουργείων θα πιέσουν όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής ο γνωστός “κόφτης”.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τη δέσμευση να πετύχουν:

  • Την είσπραξη 1,730 δισ. ώς τον Σεπτέμβριο και συνολικά 2,050 δισ. ώς τον Δεκέμβριο από τις παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  • Είσπραξη του 21% ώς τον Σεπτέμβριο και του 23% συνολικά ώς τον Δεκέμβριο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (με βάση τα περυσινά στοιχεία περίπου 2,5 δισ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν από τις νέες οφειλές).
  • Είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ώς τον Σεπτέμβριο και συνολικά 600 εκατ. ευρώ ώς τον Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες.
  • Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% τον Σεπτέμβριο και στο 81,5% τον Δεκέμβριο.
  • Είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ώς τον Σεπτέμβριο και συνολικά 750 εκατ. ευρώ ώς τον Δεκέμβριο.
  • Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρυσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρυσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρυσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρυσι).
  • Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ώς τον Σεπτέμβριο και στο 55% ώς το τέλος του χρόνου.

Μόνο στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσοτέρων από 430.000 οφειλετών. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι καταγράφεται μια αύξηση της τάξεως του 30%, και έπεται συνέχεια.

Στο τεχνικό μνημόνιο ορίζονται επίσης συγκεκριμένες υποχρεώσεις παροχής πληροφοριών από το υπουργείο Οικονομικών για τον ρυθμό των επιστροφών φόρου (οι εκκρεμείς βεβαιωμένες ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ).

Μάλιστα τονίζεται ότι θα πρέπει να πάσα στιγμή να υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τις οφειλές που καθυστερούν μέχρι 30 ημέρες, μέχρι 60 ημέρες, μέχρι 90 ημέρες και πάνω από τις 90 ημέρες καθώς και την αιτιολογία της καθυστέρησης και το είδος της κάθε μιας οφειλής.



Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2016: Πάνω οι Ιατρικές, πέφτουν οι υπόλοιπες
Επόμενο άρθρο1η Σχολική επιτροπή Δ.Φ.Χ.: Προκήρυξη μίσθωσης κυλικείου 1ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.