Δελτίο Τύπου 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας

0

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Οι Πρόσκοποι της Νέας Φιλαδέλφειας (παιδιά ηλικίας 11 – 15 ετών) πραγματοποίησαν την πρώτη τους χειμερινή δράση, μετά από δύο χρόνια καραντίνας λόγω κορονοϊού, στις 27-30 Δεκεμβρίου, στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα του Όρους Πατέρα, παρέα με προσκόπους από το Αιγάλεω και την Ελευσίνα. Συνολικά μαζευτήκαμε πάνω από τριανταπέντε συμμετέχοντες.  Μία δράση γεμάτη παιχνίδι τραγούδι και χαρά, η οποία έληξε με νέες φιλίες, ωραίες περιπέτειες και φυσικά αναμνήσεις ζωηρές. Παίξαμε, γελάσαμε, προσφέραμε…

Μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων μας, σημαντικό ρόλο έχει και η προσφορά.  Η γύρω περιοχή είχε ολοσχερώς καεί από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού κι εμείς φτιάξαμε ένα φράγμα, έτσι ώστε όταν βρέξει να προστατευτεί ο χώρος στον οποίο φιλοξενηθήκαμε, από τα νερά της βροχής και τα χώματα που δεν είχαν πια τα δέντρα να τα συγκρατήσουν.

Στο τέλος, γυρίσαμε με ένα παραπάνω μέλος στη συντροφιά μας. Ένα μέλος με τέσσερα πόδια και ουρά. Την ονομάσαμε Πέρσα. Η Πέρσα ήταν μια υποσιτισμένη σκυλίτσα η οποία ήρθε και μας επισκέφθηκε, αναζητώντας τροφή. Την ταΐσαμε, παίξαμε μαζί της, την φέραμε  μαζί μας στην Αθήνα, την κάναμε μπάνιο, την πήγαμε στον γιατρό, και τέλος την υιοθετήσαμε.

Έτσι λοιπόν όταν όλοι γυρίσαμε πίσω είχαμε πολλές ιστορίες να αφηγηθούμε. Ιστορίες και βιώματα κάτω από τον έναστρο ουρανό, γύρο από την φωτιά του τζακιού που σιγοέκαιγε τα βράδια. Ιστορίες που ζήσαμε με τους νέους μας φίλους μέσα στην φύση, οπού μάθαμε να την αγαπάνε και να την φροντίζουμε.

Προηγούμενο άρθροΜόνος πρώτος ο Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΜε… μάτι να γυαλίζει το “αεράκι” της ΦΕΑ σκόρπισε (και) τον Έσπερο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.