Κοινωνίας Βήμα: Ανακοίνωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου…

Για 11η χρονιά γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία καθιερώθηκε με σκοπό να προάγει την υγεία, την άμιλλα και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, μέσω της άσκησης.

Μπροστά στα σύγχρονα φαινόμενα της ενδοσχολικής και αθλητικής βίας και της πίεσης που εκδηλώνουν οι μαθητές σήμερα, η δυναμική που προσφέρει αυτή η ευκαιρία, είναι πιο χρήσιμη από ποτέ και συντελεί στην αρμονική συνύπαρξη των μαθητών, τη συνεργασία, τη συμπερίληψη, το ομαδικό παιχνίδι.

Οι πολλές επιλογές μιας τέτοιας ημέρας για δραστηριότητες συνδυασμένες με το περιβάλλον, τα παραδοσιακά παιχνίδια, συνεργασίες με φορείς για την προώθηση του αθλητισμού, διοργάνωση φιλικών αγώνων μεταξύ σχολείων και ακαδημιών, ιατρικά σεμινάρια για την ευεξία των παιδιών και πολλά άλλα, απαιτούν εκτός από μια τυπική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας την συνεργασία ή και την άμιλλα μεταξύ της σχολικής και αθλητικής κοινότητας υπό την αρωγή και πρωτοβουλία κάθε Δήμου.

Χρειάζεται να δημιουργηθεί και να παγιωθεί μέσω των δήμων ο θεσμός που θα αναδείξει στο μέλλον εύρωστα παιδιά, σωματικά και ψυχικά και θα βοηθήσει τις οικογένειες να βιώνουν αρμονικά. Ιδιαίτερα σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση καθίσταται η συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία κάθε τοπικής κοινωνίας, τα οποία αποτελούν την ραχοκοκαλιά του αθλητισμού της χώρας και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν παραγωγικά για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.

Στον Δήμο μας, με εξαίρεση την κατά περίπτωση απευθείας συνεργασία σχολικών μονάδων με αθλητικά σωματεία, διακρίνουμε την αδυναμία της δημοτικής αρχής να θεμελιώσει και να οργανώσει σχετικές δράσεις.

Ως «Κοινωνίας Βήμα» θα σταθούμε αρωγός και συνεργάτης, προς την σχολική κοινότητα και άλλους φορείς, για κάθε πρωτοβουλία διοργάνωσης στοχοθετημένων εκδηλώσεων με θέμα τον μαθητικό αθλητισμό.

Προηγούμενο άρθροΤροποποιείται προσωρινά το δρομολόγιο του λεωφορείου 619, λόγω εργασιών στις οδούς Σκρα και Πλαστήρα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.