Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις απερίγραπτες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Παρατημένοι στις λάσπες ή μέσα σε παλιά κτήρια, χωρίς τις βασικές ανάγκες που αρμόζουν σε ανθρώπινες ψυχές και το χειρότερο, χωρίς καμία υγειονομική εγκατάσταση (τουαλέτες, μπανια κλπ). Δυστυχώς είναι θέμα ημερών η ανάπτυξη μεταδοτικών ασθενειών και λοιμώξεων. Η κυβέρνηση απούσα, “παρκαρισμένη” στα συνθήματα περί ανθρωπισμού της περιόδου που ήταν αντιπολίτευση και στις τότε μεγάλες πορείες υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, των δικαιωμάτων των μεταναστών κλπ… αλλά όταν ήρθε η ώρα… ΤΙΠΟΤΑ!!!
Γιατί σήμερα, εκτός των πραγματικών χιουμανιστών εθελοντών και κάποιων ΜΚΟ (όχι όλων), η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (& ΑΝΕΛ) το μόνο που κάνει είναι συναντήσεις επί συναντήσεων, δηλώσεις, “επικοινωνία” και το χειρότερο: παραχώρηση δικαιωμάτων στους Τούρκους να παρεμβαίνουν και να ελέγχουν στα ΑΚΡΙΤΙΚΑ νησιά μας τις ροές των μεταναστών, “γκριζάροντας” (de facto) παράλληλα τα αιγαιοπελαγίτικα σύνορα τις χώρας μας με την Τουρκία (βλπ. Αμήχανος ο Τσίπρας στη Σμύρνη – Κατάπιε τις προκλήσεις του Νταβούτογλου ΚΑΙ Τούρκοι τοποτηρητές για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά)…
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία των προσφυγικών ροών
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα, στην Ελλάδα βρίσκονται 44.035 πρόσφυγες.
Στην Αττική φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες, εκ των οποίων 4.166 άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.
Στην Κεντρική Ελλάδα διαμένουν 1.102 πρόσφυγες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχει καταλύσει στη Βόρεια Ελλάδα (23.042), και ειδικότερα στον προσωρινό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται 12.000 άνθρωποι.
Στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο Κιλκίς μένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.
Στους 8.281 ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου
Στα νησιά (Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη) αυτή τη στιγμή μένουν 8.904 άτομα σε hot spots και λοιπές δομές, ενώ καταγράφηκαν 2.702 νέες αφίξεις.
Στη Λέσβο βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες, δηλαδή 5.310.
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για δεύτερο κρούσμα Ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό της Ειδομένης, πληροφορία που διέψευσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ενήμερος για το σχετικό άρθρο, που επικαλείται αξιωματούχο της υπηρεσίας του, αλλά στον βαθμό που ο ίδιος γνωρίζει δεν υπάρχει “προς το παρόν” καταγεγραμμένο δεύτερο κρούσμα Ηπατίτιδας Α.
Πάντως, υπογράμμισε πως υπό τις “απερίγραπτες” συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και με δεδομένη την δυναμική της λοίμωξης αυτή καθ’ αυτήν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μείνουμε στο ένα κρούσμα.