“Βόμβα” στα εργασιακά – Κατάργηση επιδομάτων, τριετιών

0

891748Ανατροπές στα επιδόματα(γάμου, τριετιών, ανθυγιεινό, τέκνων, σπουδών κ.α.) κρύβει σύμφωνα με πληροφορίες το “συμπληρωματικόμνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, με τους δανειστές να κάνουν ρητή αναφορά σε καθορισμό του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ χωρίς κανένα επίδομα από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παραπάνω απαίτηση βρίσκεται στις παρατηρήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετηθούν για την επόμενη αξιολόγηση, που ξεκινά το φθινόπωρο.

Ζητούν συγκεκριμένα την πλήρη εφαρμογή του άρθρου 103 του ν. 4172/2013, το οποίο προβλέπει ότι από το 2017 ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από ειδική επιστημονική επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ-εργοδοτών), τις αντοχές της οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης, το μέγεθος της ανεργίας και κριτήρια ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται το πόρισμα της επιτροπής θα το επικυρώνει ο υπουργός Εργασίας και θα αποφασίζει και το τελικό ύψος του κατώτατου μισθού.

Στη διάταξη ια’ παρ. 6 (σελ. 1430) του ν. 4254/14 που τροποποιεί και συμπληρώνει το άρθρο 103 του ν. 4172/13, αναφέρεται πως ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ είναι “μοναδική αξία” χωρίς την προσθήκη κανενός άλλου συμπληρωματικού ποσού.


Δηλαδή, ότι στο ποσό αυτό δεν προβλέπονται από το 2017 ούτε επιδόματα, ούτε προϋπηρεσία (τριετίες).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις ως και 30% σε ήδη εργαζομένους που παίρνουν και προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας μαζί με τον κατώτατο μισθό είναι ορατό, καθώς από το 2017 ο κατώτατος μισθός αποσυνδέεται πλήρως από κάθε επίδομα.

Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα έχουν ως δεδομένο ως αναπόσπαστο μέρος των συμβάσεών τους μόνον τα 586 ευρώ, είτε έχουν 1 έτος προϋπηρεσίας, είτε 15, είτε 30.

Σήμερα όσοι είχαν μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι 9 έτη δικαιούνται, εφόσον αμείβονται με τους όρους της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, τον κατώτατο που αντιστοιχεί στα 9 έτη προϋπηρεσίας, 586 ευρώ + 30% (10% για κάθε τριετία).

ΜΕΣΩΜε πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο
ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Επίθεση πίτμπουλ σε 11χρονο κορίτσι!
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Μητροπολίτη Ι.Φ. Γαβριήλ: «Η Εκκλησία να θέσει την εκπαίδευση ως προτεραιότητά της»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.