Μερικούς μήνες μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η διοικούσα παράταξη του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κυκλοφόρησε και μοίρασε στους δημότες ένα τρίπτυχο φυλλάδιο με τις θέσεις της για την κατασκευή του Γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαβάστε το περιεχόμενο του φυλλαδίου, καθώς και κριτικές απόψεις για το περιεχόμενό του…
Το Φυλλάδιο της Δύναμης Πολιτών:
ΦΥΛΛΑΔΙΟ-‘ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ’: “*Ενημερώνουμε τους πολίτες – Ερωτήματα και απαντήσεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ”
- ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
- ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ
Πού σχεδιάζεται να γίνει το νέο γήπεδο;: Σε χώρο που παραχωρήθηκε από το ελληνικό δημόσιο στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ και περιλαμβάνει αυτό που είχε παραχωρηθεί τη δεκαετία του 1930 και 6 στρέμματα επιπλέον από το άλσος (Ν.4277/2014). Ο χώρος αυτός βρίσκονταν τότε στα όρια του πολεοδομικού ιστού και προοριζόταν για ερασιτεχνική άθληση. Το γήπεδο σταδιακά συμπληρώθηκε και λειτούργησε μέχρι το 2003, οπότε η τότε διοίκηση της ΑΕΚ το κατεδάφισε. Σήμερα ο χώρος αυτός βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου: • μέσα σε πυκνό οικιστικό ιστό, με στενό και ανεπαρκές οδικό δίκτυο • χωρίς πρόσβαση από μεγάλες οδικές αρτηρίες, • χωρίς εξυπηρέτηση από Μετρό ή Τραμ και • χωρίς χώρους στάθμευσης, ελεύθερους ή οργανωμένους.
Τι προβλέπει το νέο σχέδιο και τι διαφορές υπάρχουν από το παλιό; Το νέο σχέδιο προβλέπει ένα γήπεδο 32.000 θεατών, σε διαφορετική μορφή από το παλιό: συμπαγές και ογκώδες, με βαριά κατασκευή από μπετόν, με διπλάσιο ύψος (28μ. έναντι 14μ.), χωρίς τον αναγκαίο ακάλυπτο χώρο για την κυκλοφορία των θεατών. Για τον λόγο αυτό προβλέπει υπογειοποιήσεις των δημόσιων δρόμων μπροστά και κάθετα στο γήπεδο. Επίσης προβλέπει πεζοδρομήσεις και σοβαρές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο, διαφορετικές από την υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου. Τέλος προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό και την αφαίρεση 6 στρεμμάτων δασικής έκτασης από το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας. Στην μελέτη που κατατέθηκε δεν προβλέπονται θέσεις στάθμευσης για τους θεατές, παρά ελάχιστες εκτός γηπέδου (200) που όμως δεν προσδιορίζεται ούτε καν η θέση τους.
Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα; • Σε αντίθεση με το παλιό που διέθετε χώρους και για άλλα αθλήματα, το νέο γήπεδο προορίζεται αποκλειστικά για αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ως συνέπεια, κάποια τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ καταργούνται, άλλα υπολειτουργούν και άλλα θα συνεχίσουν να στεγάζονται σε δημοτικούς χώρους, που είναι ήδη υπερκορεσμένοι. • Το γήπεδο δεν διαθέτει περιμετρικές ζώνες για τον έλεγχο των θεατών αλλά και για την ασφαλή εκκένωσή του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν εναρμονίζεται με τους διεθνείς κανονισμούς και τα κριτήρια σχεδιασμού της FIFA . • Δεν αντιμετωπίζεται με επάρκεια το θέμα πυρασφάλειας για τον οικισμό, το Άλσος και τους θεατές, από φωτιά που μπορεί να προκληθεί από τυχαίο γεγονός π.χ. ρίψη φωτοβολίδας ή σκόπιμα. • Δεν εξασφαλίζει ασφαλή διακίνηση μεγάλου αριθμού επιβατών από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ (Περισσός-Πευκάκια), λόγω έλλειψης των κατάλληλων υποδομών και προδιαγραφών. • Πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας της πορείας των πεζών σε στενούς δρόμους, με στενά ως ανύπαρκτα πεζοδρόμια • Επιδεινώνονται μόνιμα οι κυκλοφοριακές συνθήκες στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα τις ημέρες των αγώνων θα προκαλείται κυκλοφοριακή ασφυξία. • Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι λόγω πρόκλησης επεισοδίων, βανδαλισμών κ.ά, δηλαδή περιστατικών που είχαμε δει επανειλημμένα στην πόλη μας. • Αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του προστατευόμενου προσφυγικού οικισμού, μοναδικού στο είδος του για όλη την Αθήνα και μεγάλο πλεονέκτημα για την μνήμη, την αισθητική και την ανάπτυξη της περιοχής μας. • Υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής, με τη σκίαση των πολύ χαμηλότερων γειτονικών κτιρίων, την παρεμπόδιση της θέας, τη φωτορύπανση και την ηχορύπανση. • Επηρεάζεται αρνητικά το μικροκλίμα της περιοχής, με τη «θερμική νησίδα» που δημιουργείται. • Επιβαρύνεται σημαντικά το οικοσύστημα Άλσους – ρεμάτων Γιαμπουρλά και Ποδονίφτη από τη ρύπανση και την εντατική χρήση (αύξηση διελεύσεων, παράνομες σταθμεύσεις κλπ). • Ανοίγει ο δρόμος και για μελλοντικές αποδόσεις τμημάτων του Άλσους για διάφορες χρήσεις.
Σε ποιόν θα ανήκει το γήπεδο; Ποιος πληρώνει για όσα σχεδιάζονται; Το νέο γήπεδο δεν θα ανήκει στην ΑΕΚ αλλά ούτε στην Πολιτεία ή στο Δήμο. Μια Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. θα διαχειρίζεται το γήπεδο. Πρόκειται για μια ιδιωτική επιχείρηση που το σχέδιο της αναπτύσσεται σε οικόπεδο του δημοσίου αλλά και σε δημόσιους δρόμους και χώρους εκτός του οικοπέδου. Επιπλέον απαιτεί δημόσια χρηματοδότηση άνω των 35 εκατομμυρίων (20 για το γήπεδο, 15 για υπογειοποιήσεις δρόμων), χωρίς να υπολογιστούν οι δαπάνες υποδομών που θα επιβαρύνουν τον Δήμο. Και όλα αυτά χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποδεχθεί καμία αλλαγή στο αρχικό σχέδιο παρά τις προτάσεις του Δήμου, τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας Αττικής αλλά και πολλών δημόσιων υπηρεσιών (δασικής, μεταφορών, μητροπολιτικού σχεδιασμού κλπ).
Τι άποψη έχει ο Δήμος για το προτεινόμενο γήπεδο; Τι κάνει για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις;
Ο Δήμος δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για το γήπεδο και παρά τα όσα διαδίδονται, δεν επηρεάζει την πορεία της κατασκευής του. Ο θεσμικός ρόλος του περιορίζεται στην έκφραση γνώμης. Το δημοτικό συμβούλιο έχει δηλώσει από την αρχή ότι επιθυμεί την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, θέτοντας τους αναγκαίους όρους για να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ομαλή λειτουργία της πόλης και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Για τον λόγο αυτό γνωμοδότησε αρνητικά στο σχέδιο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. και έθεσε ως ελάχιστες προϋποθέσεις για να μειωθούν οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τα ακόλουθα σημεία: • Μείωση του ύψους του γηπέδου για την αρμονική γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό.
• Μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, προστασίας από βανδαλισμούς, ατυχήματα, ρύπανση & υπερβολική διέλευση, πρόνοια για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του γηπέδου, μείωση των φαινομένων θερμικής νησίδας στην πόλη και περιμετρικές ζώνες για λόγους ασφαλείας.
• Μέτρα, έργα και παρεμβάσεις που θα εκτονώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίσπευση της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και της επέκτασής της ως τον Περισσό. Βελτίωση των υπόλοιπων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την εξυπηρέτηση των θεατών. • Εξασφάλιση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης.
• Δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, οι οποίες υπήρχαν στο κατεδαφισμένο στάδιο.
ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Νίκος Παπανικολάου: “Αν επικρατούσε η κοινή λογική”
Ένα φυλλάδιο στο οποίο δεν αναφέρεται, ούτε ένα θετικό στοιχείο που θα απορρέει
από την επανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, μοίρασε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27/6 η Δύναμη Πολιτών. Η παράταξη του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Τίποτα θετικό δεν θα απορρέει φίλες και φίλοι, από μια επένδυση 80 εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνει στην πόλη μας. Επειδή όμως ακόμα κι αυτό μπορεί να συμβαίνει, ας δούμε την
επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής και ας δούμε και με μια αντικειμενική προσέγγιση, τι θα μπορούσε να έχει ήδη κερδίσει η πόλη μας, αν δεν επικρατούσαν ιδεοληψίες.
Αρχικά πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχε στην πόλη αυτό το γήπεδο. Δεν μιλάμε για παρθενογένεση. Ρώτησα πριν λίγους μήνες, έναν από τους ειδικούς που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση, όταν αυτός επιχειρηματολογούσε για την καταστροφή που θα φέρει το νέο γήπεδο, «δηλαδή αν υπήρχε ακόμα το παλιό, θα εισηγούσασταν την κατεδάφιση του;» και φυσικά δεν μου απάντησε. Το γήπεδο υπήρχε φίλες και φίλοι. Τότε που υπήρχαν χειρότερες συγκοινωνίες, μικρότερες οδικές αρτηρίες, χωρίς μετρό και τραμ, χωρίς κανέναν χώρο στάθμευσης. Και όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αναμνήσεις μας είναι αρνητικές, δεν θα την «φάμε» την πλύση εγκεφάλου. Ένα γήπεδο που είχε φτάσει να φιλοξενεί μέχρι και 40.000 θεατές. Και οπαδούς αντιπάλων ομάδων που σήμερα δεν μετακινούνται ώστε να γίνουν επεισόδια.
Πολεοδομικά, το οικόπεδο της ΑΕΚ, δεν εντάσσεται στο προεδρικό διάταγμα για τον προσφυγικό οικισμό της Νέας Φιλαδέλφειας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι συντελεστές οικοδόμησης ακολουθούν αυτούς της υπόλοιπης πόλης. Και αυτούς δεν τους εξαντλεί το νέο γήπεδο. Τι ζητά ο κ. Βασιλόπουλος; Να το πω περιγραφικά. Χτίζει κάποιος δίπλα στην μονοκατοικία σου. Δεν κάνει υπέρβαση αλλά εσύ ντε και καλά θέλεις να χτίσει μονοκατοικία, για να μην σου κρύβει τον ήλιο. Θα μπορούσε να πει κάποιος το ίδιο για τις πενταόροφες πολυκατοικίες της Νέας Ιωνίας, απέναντι από τα προσφυγικά που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση του ήλιου πριν τις 11 το πρωί. Παρόλα αυτά το γήπεδο μετακινείται βορειοανατολικά ώστε να απέχει ακόμα περισσότερο από τα γειτονικά σπίτια.
Για τους κινδύνους που απορρέουν για το άλσος. Αυτοί υπήρχαν και με το παλιό γήπεδο και καλό θα ήταν να αντιμετωπιστούν. Άσχετα που δεν κινδύνευσε ποτέ. Σχετική πρόβλεψη υπάρχει στη διαχειριστική μελέτη για το άλσος που ψήφισε πριν λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε η εφαρμογή της, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Κίνδυνος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του άλσους δεν υπάρχει Σχετικό έγγραφο από το υπουργείο επισυνάφθηκε στη διαχειριστική μελέτη για το άλσος και μιλά για την μη ισχύ του επίμαχου άρθρου 43 του ν.4277/14 που αφαιρούσε την αρμοδιότητα του άλσους από τον Δήμο. Άλλωστε θα μπορούσε να κάνει διαχειριστική μελέτη ο Δήμος για κάτι που δεν του ανήκει; Πόσο μάλλον να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.
Για την κυκλοφορία και την στάθμευση είναι στο χέρι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής η διαχείριση της. Πρόσφατα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας για κάποιες ώρες, τις δυο μέρες του μήνα που η ΑΕΚ θα αγωνίζεται εντός έδρας. Άλλωστε αυτό γίνεται και σήμερα για τρεις ή περισσότερες μέρες στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς αλλά και άλλες φορές για τις ανάγκες εκδηλώσεων του Δήμου (αγώνες δρόμου, εκδηλώσεις ΦΙΛΠΑ, ποδηλατοδρομίες κλπ.) Πριν λίγο καιρό δε, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κυκλοφοριακή μελέτη και ο εισηγητής της δήλωσε ότι «κουμπώνει» με το γήπεδο της ΑΕΚ. Στο πεδίο αυτό σημαντική εξέλιξη είναι η πρόσφατη ανακοίνωση ότι η νέα γραμμή 4 του μετρό, θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού.
Φίλες και φίλοι.
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.
Ο τρόπος κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ακολουθεί αυτό που συμβαίνει σήμερα σε όλο τον κόσμο. Είτε διαφωνούμε, είτε συμφωνούμε, δεν υπάρχει δυνατότητα να ανακατασκευαστεί με άλλο τρόπο το γήπεδο. Δεν υπάρχουν τα λεφτά βρε αδελφέ. Η ΑΕΚ παραχώρησε για κάποια χρόνια το οικόπεδό της και με τα ανταποδοτικά οφέλη, θα μπορεί να λειτουργεί τα ερασιτεχνικά τμήματά της και να παράγει αθλητισμό και πολιτισμό όπως έκανε τα τελευταία 92 χρόνια. Δεν το θέλουμε αυτό; Η διοίκηση του Δήμου, αντί να φροντίζει για τα δικά της ανταποδοτικά οφέλη από αυτό το έργο, στυλώνει τα πόδια κινούμενη με μοναδικό γνώμονα τις εμμονές της. Αντί να συζητά κραυγάζει και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Αντί να νοιάζεται για τους ανέργους συμπολίτες μας, τις οικογένειες που μαστίζει η οικονομική κρίση, συνεχίζει έναν μονόπλευρο πόλεμο. Ξέρετε για να κάνεις ειρήνη χρειάζονται δυο. Για να κάνεις πόλεμο αρκεί μόνο ένας.
Η καραμέλα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα έλιωσε πια. Τι σημαίνει επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι να βγουν όλοι κερδισμένοι από αυτή την επένδυση. Ένα κύπελλο πήρε η ΑΕΚ και ανάσανε η αγορά της πόλης, από τους χιλιάδες που πανηγύριζαν. Είναι επιχειρηματικό συμφέρον δηλαδή, ο συμμαθητής μου ο σουβλατζής στην πλατεία; Ή μήπως αυτός που γεμίζει το μαγαζί του όταν παίζει η ΑΕΚ εκτός έδρας, για να δουν ο φίλαθλοι τον αγώνα. Ή μήπως ο εμποράκος και ο περιπτεράς. Ή μήπως τα παιδιά μας που δουλεύουν σε όλους τους παραπάνω και θα δουλέψουν και στο γήπεδο.
Δεν έχω κρύψει εξαρχής, την θέση μου υπέρ της κατασκευής του γηπέδου. Μιλάω όμως ως απλώς πολίτης, γνωρίζοντας ότι πάλι θα κατηγορηθώ από αυτούς που δεν επιθυμούν να υπάρχει άλλη άποψη. Πράγματι θα υπάρξουν προβλήματα. Η ζυγαριά όμως γέρνει υπέρ. Και θα μπορούσε να γέρνει ακόμα περισσότερο, αν υπήρχε κοινή λογική. Λογική όμως δεν μπορεί να υπάρξει όταν κινούμαστε σε συγκρουσιακές επιλογές. Ελπίζω ότι δεν θα χαθεί αυτή η ευκαιρία για την πόλη.
Ξέρετε για να κάνεις ειρήνη χρειάζονται δυο. Για να κάνεις πόλεμο αρκεί μόνο ένας…
Ρένος Αρβανίτης: “Μερικές αλήθειες για το γήπεδο”
Μερικούς μήνες μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την πλευρά του Δήμου και την «διοίκηση Βασιλόπουλου-Δύναμης Πολιτών» κατά του σχεδίου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και όλα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, προστέθηκε άλλη μία «επαναστατική πράξη ενάντια στα… επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να καταπιούν την πόλη μας», από την παράταξη του δημάρχου και την παρέα του. Ένα ιλουστρασιόν τρίπτυχο φυλλάδιο στο οποίο σύμφωνα πάντα με την γνώμη των συντακτών του δεν υπάρχει ούτε ένα, μα ούτε ένα θετικό στοιχείο που να απορρέει από την κατασκευή της «Αγια Σοφιάς»… Δεν πειράζει κύριοι της διοίκησης θα απαριθμήσουμε εμείς ορισμένα, για να μάθει ο κόσμος της πόλης την αλήθεια. Αν και είμαι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι τα γνωρίζουν: *Θα έχουμε σημαντική αύξηση των εσόδων από τα δημοτικά τέλη, ναι ή όχι; *Θα αναγκαστείτε να απομακρύνετε τον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων από το άλσος μας, πράγμα που ναι μεν διακηρύσσετε (όπως και πολλά άλλα, αλλά ακόμη δεν έχουμε ακούσει το μέρος που θα μεταφερθεί) ναι ή όχι; Θα φυτευτούν τουλάχιστον 2000 δένδρα και άλλοι τόσοι θάμνοι στα γυμνά σημεία του άλσους μας όπως προβλέπει το σχέδιο των ανταποδοτικών έργων, ναι ή όχι; *Θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση στην αγορά της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να κλείσουν τοπικές επιχειρήσεις και να μείνουν άνεργοι πολλοί συμπολίτες μας, ναι ή όχι; *Θα υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας εντός των νέων εγκαταστάσεων του γηπέδου για δεκάδες άνεργους, ναι ή όχι; *Θα πεζοδρομηθεί ένα μέρος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου (υπογειοποίηση της οδού), γεγονός που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ναι ή όχι; Αυτά τα ολίγα για αρχή.
Αλλά όπως έχω γράψει επανειλημμένως κατά την ταπεινή άποψή μου όσοι αντιδρούν με το υπάρχον σχέδιο του γηπέδου θα αντιδρούσαν με το οποιοδήποτε σχέδιο. Ακόμη και αν η ΑΕΚ έλεγε… ότι θα φτιάξει ένα γηπεδάκι 10.000 θεατών, που θα είχε ύψος όσο ένα τριώροφο κτίριο, είμαι εδώ και χρόνια πεπεισμένος ότι οι ίδιοι άνθρωποι πάλι θα αντιδρούσαν. Θα σκαρφίζονταν κάποια ψευτοεπιχειρήματα όπως η ενδεχόμενη βία… (λες και αν θέλουν οι οπαδοί δύο ομάδων να προκαλέσουν επεισόδια δεν μπορούν να το κάνουν σε άσχετο τόπο και χρόνο… πρέπει να υπάρχει γήπεδο…) και διάφορες άλλες σοφίες για να πουν σαν γνήσιοι και επί μονίμου βάσεως διαμαρτυρόμενοι το ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΟΧΙ τους στην επένδυση. Όπως γίνεται από τους ομοϊδεάτες τους για κάθε επένδυση που πάει να γίνει στην ταλαίπωρη χώρα μας. Δεν λέω ότι στην πόλη μας δεν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως πχ το θέμα της μη ύπαρξης θέσεων πάρκινγκ (κάτι που το διαπιστώνουμε κάθε ΠΣΚ, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ΧΩΡΙΣ γήπεδο στη ΝΦ). ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Και ποιες οι προτάσεις της σημερινής διοίκησης του δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου πχ ζητήματος. Έχετε ακούσει ή διαβάσει κάποια τέτοια πρόταση; Ανεξάρτητα και πέρα από το γήπεδο. Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, αν σήμερα ήταν στο τιμόνι του Δήμου μία παράταξη που θα έλεγε ΝΑΙ επί της αρχής στο συγκεκριμένο έργο και θα στεκόταν καλοπροαίρετα στο τραπέζι των συζητήσεων με την πλευρά της ΑΕΚ θα μπορούσε να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ πολύ περισσότερα ανταποδοτικά έργα προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας.
Δυστυχώς «ατυχήσαμε»… διότι και το γήπεδο αργά ή γρήγορα θα γίνει και μία χρυσή ευκαιρία για έργα πνοής στον Δήμο μας θα χαθεί…