Διπλωματικό θρίλερ: Οι Τούρκοι απαιτούν ΤΩΡΑ την παράδοση των στρατιωτών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη!

0

20160716_133755Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ελικόπτερο τύπου Black Hawk, το οποίο πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, όταν αιφνιδιαστικά, άλλαξε πορεία, εισήλθε στο FIR Αθηνών και τελικά ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Με την είσοδό του στο FIR Αθηνών, απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά F-16 από τη Λήμνο και το συνόδευσε, καθώς οι τούρκοι δεν καταθέτουν ποτέ σχέδιο πτήσης.

Σε αυτό επέβαιναν επτά άτομα με χαρακτηριστική αεροπορική φόρμα, χωρίς διακριτικά.

Οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Δεν αποκλείται να πρόκειται για στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας που στήριξαν το πραξικόπημα.

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου στην Τουρκία.

O Toύρκος ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι ζήτησε από τις ελληνικές αρχές την άμεση παράδοση των επιβαινόντων στο ελικόπτερο, τους οποίους αποκαλεί προδότες.

Το θέμα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα, αν “υπακούσει” στις “διαταγές” των Τούρκων ή θα εφαρμόσει τις διεθνείς διαδικασίες για εξέταση του αιτήματος ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έκαναν το αίτημα.

Η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος  δήλωσε στην ΕΡΤ ότι,  θα ακολουθηθουν οι προβλεπόμενες διεθνείς  διαδικασίες στην εξέταση  αίτησης ασύλου που έκαναν οι στρατιώτες που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη.

Μένει να δούμε πια θα είναι η αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα απαιτήσει εδώ και τώρα την επιστροφή των “προδοτών” για τιμωρία στην χώρα του…

Προηγούμενο άρθροΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ! Αποκεφάλισαν στρατιώτη που παραδόθηκε στη γέφυρα του Βοσπόρου! (photo)
Επόμενο άρθρο“Αυτό ήταν «θέατρο» του Ερντογάν και όχι πραξικόπημα…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.