Έργα – Δράσεις – Ανακοινώσεις του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

0

Από τον Δήμο Ν.Φ.-Ν.Χ. λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

dimarxeio-anakoin


ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

  • plateia-patriarxoyΣημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου στην πλατεία  Πατριάρχου το αμέσως επόμενο διάστημα:
  •  Εγκατάσταση 6 συστημάτων υπόγειων κάδων για την αποφόρτιση του κέντρου από τον όγκο απορριμμάτων που παράγεται από την αυξημένη επισκεψιμότητα: Έχει πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Αναμένεται η έγκριση του τεχνικού συμβουλίου της περιφέρειας.
  •  Δημιουργία τριών χώρων θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων γύρω από την πλατεία: το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στον ερχόμενο μήνα. Στόχος είναι η αποφόρτιση της πλατείας από τις μηχανές και κάθε είδους μηχανοκίνητο όχημα και με τη συνδρομή της Δημοτικής αστυνομίας.
  •  Πύκνωση και φύτευση δέντρων και λουλουδιών πέριξ της πλατείας: θα υλοποιηθεί μελέτη των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας.
  •  Αλλαγή-συντήρηση του αρδευτικού συστήματος: ήδη έχει ξεκινήσει με στόχο την αποκατάσταση της διαρκούς παροχής νερού στην πλατεία.
  •  Χωροθέτηση και πύκνωση κάδων και αύξηση των δρομολογίων του Δήμου σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων σε συγκεκριμένα σημεία.

ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

  • alsosΟ Δήμος μετά την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους, προχωράει στο μεγάλο έργο της προστασίας και της ανάπλασης,  προϋπολογισμού 800 χιλιάδων.
  •  Παράλληλα έχει εκπονήσει μελέτη για την κατασκευή ποδηλατόδρομων και παιδικών χαρών καθώς και για τον εκσυγχρονισμό όλου του φωτισμού του Άλσους, την οποία υπέβαλε για χρηματοδότηση σε πρόσκληση του ΕΣΠΑ.
  •  Απομάκρυνε και θα συνεχίσει να απομακρύνει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές από το Άλσος.
  •  Ξεκινά μελέτες για νέο νόμιμο μικρότερο αναψυκτήριο στο χώρο του παλιού Κενταύρου.
  •  Θα λειτουργήσει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με χρήση της δυνατότητας για έρευνα και εφαρμογή στο πεδίο, γεγονός που ευελπιστούμε ότι θα προσδώσει μεγάλη εμβέλεια στο Κέντρο και επισκεψιμότητα στο Άλσος και την πόλη.
  •  Θα γίνει η μεταφορά του σταθμού Μεταφόρτωσης και των λοιπών εγκαταστάσεων της καθαριότητας σε νέες σύγχρονες    εγκαταστάσεις που πρόκειται να κατασκευαστούν.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

  •  Ο Δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος έχοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας της πόλης, και κρατώντας χαμηλά για τις κατοικίες τα δημοτικά τέλη, προχωρά στην πλήρωση κενών οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού (μόνιμοι) βάση των προκηρύξεων 2/14Μ 2009 και 1/458Μ 2008 για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού.
  •  Συνολικά θα προσληφθούν 23 νέα άτομα. Ήδη έχουν προσληφθεί 5 άτομα εκ των οποίων τα  4 άτομα είναι κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας και 1 άτομο κλάδου ΥΕ Εργατών Χειρονακτικών Εργασιών.
  •  Επιπλέον με την 207/16 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα ήτοι ως εξής:
  •  6 άτομα κλάδου ΔΕ Οδηγών
  •  2 άτομα κλάδου ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

asfaltostrosiΞεκίνησαν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Τα σημεία που θα ασφαλτοστρωθούν περιλαμβάνουν τους παρακάτω δρόμους:

  • Στη Νέα Φιλαδέλφεια: Δεκελείας, Σοφούλη, Πόντου, Μωραϊτίνη, Ιασωνίδη, Πλαστήρα, Εμμανουηλίδη, Παπαδιαμάντη, Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αγίας Τριάδος, Επταλόφου, Πανόρμου και Μαρμαρά.
  • Στη Νέα Χαλκηδόνα: Πεταλά, Περισσού, Οδυσσέως, Δερβενακίων, Χρυσαλλίδος, Μεσσήνης, Γρ. Λαμπράκη, Αυλώνος, Μυστρά και Κύπρου.

ΗΡΩΔΕΙΟ ΠΑΡΚΟ

  • hrodeio Η δημοτική αρχή μετά από ανοιχτό διαγωνισμό εκμίσθωσε τον χώρο του Ηρωδείου Πάρκου. Ο επιχειρηματίας θα αναλάβει την αποκατάσταση όλων των ζημιών και θα το μετατρέψει σε παιδικό πάρκο απασχόλησης και δημιουργίας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ

  •  Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής στήριξης & Πρόληψης του Δήμου, με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησαν σειρά ομιλιών και συζητήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα με ειδικούς επιστήμονες (γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους κ.α.), με θέματα που αφορούν και απασχολούν  τους γονείς παιδιών στην εφηβεία.
  •  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλ.:2102516261& 2102532047(εσ.310)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

koinoniko-farmakeioΜε ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς, προβληματισμού, ευθύνης και αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και το ξεκίνημα του πρώτου Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας, με την παρουσία του Δημάρχου, κ. Άρη Βασιλόπουλου, της Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κας Θεανούς Φωτίου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών συμβούλων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών, εθελοντών Φαρμακοποιών, του Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», του Διευθυντή του Ι.Κ. Α Νέας Φιλαδέλφειας, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς, και των μελών της Επιτροπής του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες που η κρίση δημιούργησε, ως συνέπεια της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών και θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όλους του πολίτες, που είναι ωφελούμενοι των Κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Θα λειτουργεί, σε πρώτη φάση, κάθε Τετάρτη από τις 17.30 έως  τις  19.30, με την παρουσία της εθελόντριας Φαρμακοποιού, Κοινωνικού Λειτουργού και εθελοντών πολιτών.

*Περιμένουμε τις προσφορές σας σε φάρμακα και αναλώσιμα είδη, τα οποία θα συγκεντρώνονται σε όλα τα ΚΑΠΗ ,στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Αναργύρων 11 και στο Κοινωνικό Φαρμακείο, Σοφούλη και Στρατ. Παπάγου, καθώς και την φυσική σας παρουσία, όπου και όποτε αυτή είναι αναγκαία.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

filosofikiΞεκίνησε την Δευτέρα 10/10 με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος σεμιναρίων Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής που οργάνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνoς. Η διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, αναπτύσσει μια σειρά δέκα διαλέξεων σχετικά με την Επικούρεια φιλοσοφία στον πρακτικό βίο. Τα θέματα στα οποία αναφέρεται είναι μερικά από τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο:

  •  Η κατάλυση κάθε μορφής φόβου απέναντι στο θάνατο, στους θεούς και στα δεινά.
  •  Η αντιμετώπιση ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων.
  •  Η επίτευξη της εσωτερικής ελευθερίας και ευδαιμονίας.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνoς ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ. Χρυσάνθη Κεχρολόγου για την προσφορά της, καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν την πρώτη διάλεξη.

Τα σεμινάρια συνεχίζονται, με επόμενο σταθμό την Δευτέρα 17   Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Πραγματοποιούνται στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια), ώρα 19.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δίδονται βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Προηγούμενο άρθροΗμιλιπόθυμα 15χρονα έξω από κλαμπ… (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΧουλιάρας: Τρεις οι περιοχές για μεγάλο σεισμό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.