Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ

0

Τεχνικά θέματα για τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), από την 1η Ιανουαρίου 2017, αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ενοποίησης των ταμείων κύριας ασφάλισης από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθούν οι εγκύκλιοι και οι υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, μία εκ των οποίων είναι αυτή που αφορά το ΕΚΑΣ.

Κατά την Καθημερινή, η υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης, δεν προβλέπει αλλαγή στον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, ωστόσο μείωση θα υπάρξει στα ποσά που θα καταβληθούν.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται περικοπή άνω των 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016, κάτι που πρακτικά σημαίνει περικοπές ΕΚΑΣ έως και 50% στους 250.000 δικαιούχους του επιδόματος.

Η μείωση θα φανεί με τις συντάξεις Ιανουαρίου που θα καταβληθούν στις 20 με 22 Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με το δείκτη, τον οποίο αναμένει το υπουργείο Εργασίας από την ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να προχωρήσει στον εκ νέου υπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι η έκδοσή του θα καθυστερήσει.

Προηγούμενο άρθρο2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας: Πρόκριση σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρίας (ESA)!
Επόμενο άρθροΉταν αδίστακτοι οι κακοποιοί που πυροβόλησαν τον Υφαντή & τον ανιψιό του – Ιατρικό ανακοινωθέν
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.