ΔΝΤ: Νέες απολύσεις από το πρώτο τετράμηνο του 2015

0

dimosioi-ypalliloi5-580x382

Με βασικό ζητούμενο την ολοκλήρωση των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων που έχουν συμφωνηθεί, προβλέποντας μάλιστα και 2000 νέες απολύσεις το πρώτο τετράμηνο του 2015, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του, αναφέρεται αναλυτικά στις προωθούμενες αλλαγές στο Δημόσιο Τομέα.

Ειδικότερα διατυπώνει ανησυχία για το εάν τελικά έχει σπάσει το ταμπού των απολύσεων, κάνοντας αναφορά στο παρελθόν των κομματικών προσλήψεων. Υπενθυμίζει τις 11 χιλιάδες απολύσεις που υπολείπονται για το 2014, σημειώνοντας ότι αυτές θα προέλθουν κατά βάση από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν θα επαναπορροφηθούν, καθώς και από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, ενώ αναφέρεται και στη συνέχιση της προσπάθειας για απομάκρυνση πειθαρχικά υπόλογων, αλλά και όσων έχουν προσληφθεί παράνομα με ειδική μνεία στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Μάλιστα το ΔΝΤ εκτιμά ότι μέσω αυτών των δεξαμενών θα υπάρξουν αποχωρήσεις και εντός του 2015 τις οποίες ενδεικτικά υπολογίζει σε 2000 μέσα στο πρώτο τετράμηνο.

Προαναγγέλλει αλλαγές στο Μισθολόγιο από τις οποίες, με δεδομένο όπως αναφέρει, ότι οι υπάλληλοι υψηλών προσόντων δεν αμείβονται επαρκώς, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στους υπαλλήλους χαμηλών προσόντων και εκπαίδευσης. Μάλιστα, το Ταμείο επισημαίνει γι αυτούς, ότι αμείβονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα

Παράλληλα κάνει αναφορά στο νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και στην αλλαγή των κριτηρίων επιλογής προϊσταμένων, ενώ τέλος σημειώνει την ανάγκη εκχώρησης στον ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών του δημοσίου με σκοπό τη μείωση του κόστους,

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΤριήμερη απεργία από τους Διοικητικούς Πανεπιστημίων
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές: Κάτω από τη βάση οι μισοί υποψήφιοι στην Έκθεση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.