Δήμοι: Απαιτούνται 250εκ για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών

0

b.800.600.0.0.stories.epikairotita6.padikoi_stathmoi

Για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών των δήμων την περίοδο την περίοδο 2014-2015 απαιτείται το ποσό 250 εκ. ευρώ σύμφωνα με την ΚΕΔΕ. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και αποφασίστηκε να γίνει άμεσα νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα καθότι ο χρόνος για την διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών είναι ασφυκτικός.

Ειδικότερα η ΚΕΔΕ μετά από σχετική πρόταση – ανάλυση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, θερωρεί ότι η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών, δηλαδή των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεα για την περίοδο 2014-2015 πρέπει να ανέλθει στα 250 εκ. ευρώ, προκειμένου αφενός να καλυφθούν οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης που περνά η χώρα και αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις ένταξης στο πρόγραμμα και νέες δομές των δήμων.

Να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2013-2014 ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 182 εκ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών.

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις: Παράταση και πρόστιμα
Επόμενο άρθροΡύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.